Szatan z siódmej klasy sprawdzian odpowiedzi




Klasa siódma wyróżniała się spośród innych radością, rozbrykaniem i szczerą przyjaźnią.Szatan z siódmej klasy - streszczenie.. Dlaczego uczniowie byli zawsze przygotowani na lekcje profesora Gąsowskiego?. Jest to powieść skierowana do młodzieży, jej główny bohater to młody człowiek uczeń siódmej klasy, z którym młodzi czytelnicy mogą się utożsamić.Scenariusz lekcji: Kornel Makuszyński „Szatan z siódmej klasy" na Uczę.pl.. Pytania testowe mają za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z określonej dziedziny, albo po prostu trochę rozrywki przy wypełnianiu ankiety online.Szatan z siódmej klasy | Inne lektury • streszczenie • bohaterowie • opracowanie • test.. Pobieraj materiały i pomoce dydaktyczne z Klubu Nauczyciela Uczę.pl!Szatan z siodmej klasy-1960.. Testy Testy na czas Głosowania Co wolisz?. Zarejestruj się na stronie, odpowiadaj innym zadającym, zbieraj punkty, uczestnicz w rankingu, pamiętaj Tobie też ktoś kiedyś pomógł, teraz Ty pomagaj innym i zbieraj punkty!„Szatan z siódmej klasy" - gatunek powieści Powieść „Szatan z siódmej klasy" Kornela Makuszyńskiego została opublikowana drukiem w roku 1937. sprawdzajacy znajomość lektury "Szatan z siódmej klasy" KORNEL MAKUSZYŃSKI - „SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c .Witaj na stronie Quizz.pl..

szatan z siódmej klasy Kto ukradł drzwi.

Wypróbuj konto premium przez 14 dni za darmo!. Uczniowie otrzymują zestaw pytań zanim zaczną czytać książkę.Test ma na celu sprawdzenie wiedzy o lekturze pt. "Szatan z siódmej klasy"!. Test składa się z 12 pytań.. Test ma na celu sprawdzenie wiedzy o lekturze pt. "Szatan z siódmej klasy"!. Kto uwolnił Adama Cisowskiego z piwnicy.„Szatan z siódmej klasy" .. 77 Obserwuj .. Stwórz rodzinę z postaci kreskówek i zobacz, gdzie będą mieszkać!. Sprawdź, czy dobrze znasz tę powieść!Jak dobrze znasz lekturę ,,Szatan z siódmej klasy"?. Następne wideo.. Strona główna Publikacje nauczycieli Testy i sprawdziany Szatan z siódmej klasy - test znajomości lektury.. 77 Obserwuj autora Dodaj do .. Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.. .Witaj na stronie Quizz.pl.. Gdzie mieszkają Anna i Elsa z bajki "Kraina Lodu": Co ulepiła Elsa z bajki "Kraina Lodu" młodszej siostrze Annie podczas.Ja miałam taki z internetu.ostatnio pisałam :P Szatan z siódmej klasy - test ze znajomości lektury I Pytania zamknięte 1.. Treść tekstu zawiera trzy stałe elementy: ofiarę: tu jest to rodzina Iwa ..

Szatan z siódmej klasy.

Rozwiąż test!W klasie siódmej historia stała na wysokim poziomie, a wezwani do odpowiedzi uczniowie odpowiadali celująco.. Test składa się z 12 pytań.. Rozwiąż test z lektury - Szatan z siódmej klasy - i przekonaj się ile pamiętasz z lektury.. Dlaczego Adaś poddał rodzeństwo testowi z moczeniem rąk?. anuluj.. Zawiera nieodpowiednie treści?. Nikt nic nie ukradł.. Upewnij się, czy nie ma odpowiedzi na Twój problem na stronach Pomocy oraz w naszym Forum.W takim przypadku prosimy o kontakt z nami .Zobacz quiz: "Szatan z siódmej klasy".. Oglądaj legalnie i w najlepszej jakości.. Peliji 5 lat temu.. Dodał: grecka kolega.Potrzebuje streszczenia lektóry ,,Szatan z 7 klasy" Opisz historię Francuzów wracających z wojny oczami jednego z nich z powieści szatan z 7 klasy; macie jakieś informacje na temat rodzenstwa adama cisowskiego z powiesci "szatan z 7-mej klasy' ?. Gdy pan Gąsowski wywołał Kaczanowskiego do odpowiedzi był bardzo zdumiony gdyż odpowiedział mu, że nic nie umie.. Dlaczego Adaś poddał rodzeństwo testowi z moczeniem rąk?. Sprawdź, czy dobrze znasz tę powieść!. U góry znajdziesz quiz ''Szatan z siódmej klasy''.Sprawdza wiedzę o lekturze.. Z boskiej komedii Dantego 2.. Zawiera historię szkoły i miejscowości, informacje o bieżących wydarzeniach, bogatą fotogalerię.. 1812 3.Test z lektury "Szatan z siódmej klasy" (Kornel Makuszyński)..

Szatan z siódmej ...Odpowiedz na pytania.

Test: Iwo Gąsowski wyróżniał się: a) zbójecką brodą .. zapomniał z domu notesu c) zmienił metodę .Plik szatan z siodmej klasy sprawdzian i odpowiedzi.pdf na koncie użytkownika hameerunnisha • Data dodania: 26 mar 2015 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Plik szatan z siodmej klasy sprawdzian i odpowiedzi.pdf na koncie użytkownika jrupert84 • Data dodania: 27 mar 2016 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Szatan z siódmej klasy, Kornel Makuszyński To bardzo fajny test i dosyć bardziej szczegółowy.. Akcja utworu rozgrywa się w roku: A.. Czy ktoś napisze mi recenzję filmu ,,Szatan z siódmej klasy'' z roku 2006r?Adam Cisowski, uczeń jednej z warszawskich szkół, jest główną postacią książki Kornela Makuszyńskiego pt. „Szatan z siódmej klasy".. „Szatan z siódmej kasy" jest: A. opowiadaniem z wątkiem sensacyjnym B. opowiadaniem romantycznym C. powieścią przygodową z wątkiem detektywistycznym D. komedią 2.. Powieść ukazała się w 1937 r. i jest jednym z wielu utworów pisarza dla młodzieży, w których propaguje pełen ciepła humor oraz wyraża wiarę w zwycięstwo dobra nad złem..

Szatan z 7 klasy.

U góry znajdziesz quiz Szatan z siódmej klasy test.Szatan z siódmej klasy - test sprawdzający wiedzę.. pytania są tak dobrane, aby uniemożliwić uczniom poznanie treści książki z dostępnych na rynku streszczeń, ściąg i innych opracowań.. ODPOWIEDZI 1.d 2.a 3.d 4.c 5.a 6.a 7.a 8.c 9.b 10. b 11.b 12.a 13.b 14. b 15.a 16.d 17.d Publikacja dodana do Archiwum Internetowego Serwisu Oświatowego Awans.net 9 stycznia 2004 r. Title: TEST DIAGRAMOWY DO LEKTURY KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO ,,SZATAN Z SI Author: MarianKORNEL MAKUSZYŃSKI - „SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c.5 osób 5.. Z jakiej książki pochodził tajemniczy skrót w Liście Francuza.. Już na samym wstępie mamy okazję przekonać się, jak nietuzinkową jest postacią.Geneza utworu i gatunek.. Kto ukradł drzwi w szatanie z siódmej klasy.. Pytania w teście są o różnym poziomie trudności ale dla osób, które czytały książkę nie powinny stanowić problemu.. Adaś spędza wakacje we wsi: a.Bejgoła b.Ejgoła c.Głodowce 6.Oczy Wandy miały kolor .Test znajomości treści lektury Kornela Makuszyńskiego "Szatan z siódmej klasy" przeznaczony jest dla uczniów klasy VI.. Ten odpowiedział, ze to nie jego dzień.Zadanie: odpowiedz na pytania dotyczące ,,szatan z siódmej Rozwiązanie:1 filiżanka z serwisu dla napoleona wielkiego 2 od 7 lat albo wieczny katar nie pamiętam 3 w 1786r 4 w pniu drzewa 5 siedemnastySzatan z siódmej klasy - plan wydarzeń .. Pamiętaj - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.. Odblokuj dostęp do 8152 filmów i seriali premium od oficjalnych dystrybutorów!. Quiz w Poczekalni.. Pan Gąsowski z uznaniem kiwał głową, dumny, że jego uczniowie zapałali do historii prawdziwą namiętnością.. Zapraszamy do rozwiązywania testu!Odpowiedzi: 1. .. pokaż więcej odpowiedzi (2)Test z "Szatan z siódmej klasy" Dowiedz się co wiesz na temat lektury "Szatan z siódmej klasy" Tagi dla tego testu: HappyTest z lektury "Szatan z siódmej klasy" (Kornel Makuszyński).. Wyślij zgłoszenie.. Poznajemy go w momencie, gdy rok szkolny zbliża się ku końcowi.. Dlaczego uczniowie byli zawsze przygotowani na lekcje profesora Gąsowskiego?. Pan Gąsowski odczuł zawód, bo klasa VII było najlepszą klasa z historii.. poleca 86 % .. Wywołał do odpowiedzi Ostrowskiego..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt