Technologia gastronomiczna sprawdziany
Treść .sprawdzian z technologii gastronomicznej -dziaŁ jaja pobierz (pdf, 363,5 kb) podgląd treści.. BUDOWA G L I C E R O L Kwas tłuszczowy 1 Kwas tłuszczowy 2gastronomiczne 16 Normy ilościowe Normy jakościowe Receptury gastronomiczne Nowoczesne techniki kulinarne Technika sous vide 17 Zalety sous vide Etapy przygotowania potraw Kuchnia molekularna 18 Cechy kuchni molekularnej Etapy przygotowania potraw Powtórzenie wiadomości 19 Sprawdzian 20 Technologia sporządzania potraw i napojów -Warzywa1 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasa 1 kucharz Moduł - dział -temat Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Proces produkcyjny w zakładzie gastronomicznym Cele i zadania przedmiotu 2.. (1 pkt.). Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Procesy technologiczne w produkcji potraw.. Wkrótce sprawdzian z owoców .. Pytania sprawdzające 15 4.1.3.. 6 z nich to zadania w formie testu, cztery odpowiedzi, tylko 1 prawidłowa W kolejnych 6 zadaniach będzie trzeba wskazać czy zdanie jest prawdziwe czy fałszywe.. a) PRAWDA b) FAŁSZ.. Materiał nauczania 18 4 .technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa 2 bs Utrwalenia wiadomości o etapach produkcji mleka spożywczego, a także o cechach fizycznych i organoleptycznych mleka surowego.. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy .RYBY I OWOCE MORZA Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof MatłoszTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem..
Nazwij poniższe ...SPRAWDZIAN WIADOMOŚCI Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa I / WARZYWA / 1.
Materiał do utrwalenia znajduje się w książkach z technologii (str. 280 - 282 ) lub w zeszytach osobistych.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Sprawdzian będzie się składał z 12 zadań.. Ocena towaroznawcza ziemniaków, warzyw, owoców i grzybów oraz ich zastosowanie w produkcji gastronomicznej.. Sprawdzian postępów 17 4.2.. Procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej.. Brokuł jest to warzywo: (1 pkt.). a) liściowe b) cebulowe c) kapustne d) rzepkowate.. Aby było sprawiedliwie, to z każdym z Was będę chciała się zobaczyć i .1.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1.. Stanowią one składową oceny semestralnej i końcoworocznejOpracowanie publikacji : mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Strona | 1 mgr inż. Dariusz Mączka ĆWWI ICCZZEENN IA A II ZZAADDAANNIA Z TTEECCHHNNO OLLOGGIIII GASTRROONNOOMMIICCZZNNEEJJ Z E ELLEEMMENNTTAAMMII TOWAROZZNNAAWWSSTTWWAA 2015TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2.. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!Plik Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3.pdf na koncie użytkownika ookonski1 • folder Podręczniki i lektury • Data dodania: 18 sty 2014 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznastwem..
Bardziej szczegółowoTechnologia gastronomiczna na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Pobieraj materiały i pomoce dydaktyczne z Klubu Nauczyciela Uczę.pl!Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji gastronomicznejgastronomicznej 322 9.5.1.. Ocena towaroznawcza tłuszczów spożywczych i ich zastosowanie w pro-dukcji gastronomicznej.. Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta w klasie II TŻ i GD - Dział „Jaja" Grupa I 1.Skorupa jaja zbudowana jest głównie z: A.siarczanu magnezu B.węglanów i fosforanów wapnia i magnezu C.węglanów sodu i potasu D.siarczku żelaza 2.Komora powietrzna: A.powiększa się podczas przechowywania jaj B.zmniejsza się podczas przechowywania jaj C.nie zmienia swojej objętości D.zanika 3.Jaja poszetowe to: A.jaja gotowane na półmiękko B.jaja .Test diagnozujący wiadomości klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej 1.. Zapoznaj się z treścią nauczania w pliku.. Potrawy z jaj smażonych 325 9.5.3.. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) poleca 84 % 899 głosów..
Wykorzystanie właściwości wiążących jaj 328 ...Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dział nr 2. to: Receptury gastronomiczne.
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA (2) .. Tłuszcze to estry gliceryny i wy Ŝszych kwasów tłuszczowych.. Materiał nauczania 8 4.1.2.. Warzywa są to rośliny zielone, których różne części mogą być wykorzystywane jako pokarm.. Cele i zadania przedmiotu 2. sprawdzian z technologii gastronomicznej -dziaŁ jaja .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Temat: Sprawdzian -owoce .. 5.Sprawdzian jaja, technologia gastronomiczna Anna Petrek Sprawdzian wiadomości z prawnej ochrony pracy w Polsce (bhp) Kazimiera Malisz Sprawdzian z nakrywania i dobierania zasatawy stołowej na przyjęcia zasiadane Anna PetrekTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA (1) Temat: Skład chemiczny i wartość odżywcza mleka Proszę o zapoznanie się z poniższymi tematami w podręczniku.. Potrawy z jaj gotowanych 322 9.5.2.. W której części ziemniaka znajdują się największe ilości skrobi: A pod skórką B w warstwie kory pierwotnej C w pierścieniu wiązek przewodzących D rdzeniu wewnętrznym 2./ Technologia gastronomiczna / Referaty.. Definicja towaroznawstwa Dobór środków żywnościowych Metody produkcji kulinarnej Procesy technologiczne wTechnologia gastronomiczna • Klasa II • pliki użytkownika elmerr1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • Technologia gastronomiczna Podział tusz zwierząt rzeźnych.doc, Technologia gastronomiczna Podroby.docMLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z mleka tłuszczu zwiększa jego ..
Skladniki mineralne — mleko i jego przetwory SQ najlepszym žródlem bardzo dobrzeTechnologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im SpytkaLigęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: mgr inŜ.
Krzysztof Matłosz mgr Sabina Walat RZESZÓW 2005.. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.. Ćwiczenia 15 4.1.4.. Następnie rozwiąż zadania znajdujące się na końcu.. Te i inne publikacje do nauki zawodów: technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, technik technologii żywności, cukiernik, kelner (kwalifikacje T.6, T.15, T.4, T.9) można obejrzeć i kupić pod adresem sklep..plTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM - 3 BS.. Znaczenie i zakres technologii gastronomicznej z towaroznawstwem.. Odpowiedzi przyślij w ciągu trzech dni pocztą mailową na adres: [email protected] Wszelkie zapytania również wysyłaj na ten adres.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Allegro.pl - Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje..
Komentarze
Brak komentarzy.